Schiezicht Klassiek
Schiezicht Klassiek

Genieten van mooie klassieke muziek in een informele sfeer en setting. Concerten uitgevoerd door kleine ensembles van 1-3 musici. Vooraf eerst een kopje koffie of thee en een heerlijk stukje verse cake of taart, dan luisteren naar prachtige muziek. En na afloop van het concert napraten met de musici èn met elkaar. Dat is Schiezicht Klassiek, een serie klassieke muziek concerten bij Schiezicht in Rotterdam-Delfshaven.

Schiezicht Klassiek

Muziek is een belangrijk deel van onze geschiedenis, onze cultuur en ons leven. Veel lichte of (pop)muziek is makkelijk toegankelijk, maar klassieke muziek wordt vaak alleen gespeeld op speciale plekken zoals concertpodia of kerken. Het zijn niet altijd plekken waar mensen makkelijk vanuit zichzelf naar toe gaan, zeker als ze niet of nauwelijks bekend zijn met klassieke muziek. Ook is veel van het klassieke muziekaanbod geconcentreerd in Rotterdam-Centrum en niet genoeg in andere wijken, zeker niet in Delfshaven.

Schiezicht Klassiek brengt klassieke muziek dan ook naar de bewoners van Delfshaven, met concerten in een toegankelijke, uitnodigende en informele setting. Bezoekers zitten vlakbij de musici, die tijdens het optreden ook een en ander vertellen over bijvoorbeeld hun instrumenten, componisten, de muziek en soms een stukje muziekgeschiedenis. Op een begrijpelijke en niet ingewikkelde manier. En waar nodig, vult onze programmeur aan. Na afloop is er volop ruimte voor bezoekers om vragen te stellen aan de musici.

Schiezicht Klassiek

Die open en toegankelijke opzet en sfeer valt in de smaak bij onze bezoekers:

Intiem, verrassend, erg genoten.

Zeer moeite waard om kennis te maken met ‘onbekende muziek’.

Huiskamersfeer.

Leuke ambiance.

Sfeervolle prettige happening.

Gewoon blijven doen!

Kindvriendelijk

Jonge kinderen? Ook die zijn welkom bij Schiezicht Klassiek! Juist om ook jonge kinderen op een leuke manier te laten kennismaken met de klassieke muziek. En als het nodig is, kun je je ook even terugtrekken met je kindje(s). Wij richten namelijk bij elk concert een speelhoekje in een aparte ruimte, vlak naast de Kadekantine. Zo kunnen de kinderen lekker spelen en kunnen jullie samen toch nog meegenieten van de muziek.

Programmeur

Programmeur en projectleider van Schiezicht Klassiek is Ania Katynska, een actieve bewoner van de wijk en zelf een professioneel klassiek musicus. Het is haar grote droom èn ambitie om klassieke muziek naar de wijk te brengen en zo toegankelijk(er) te maken voor bewoners van Rotterdam en Delfshaven in het bijzonder.

Kijk voor komende edities van Schiezicht Klassiek op onze Online Agenda of op onze Facebook en Instagram pagina’s!

Schiezicht Klassiek wordt georganiseerd sinds het najaar van 2018 en wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van