Schaften aan de Schie
Schaften aan de Schie

Onze aanschuifmaaltijden in de Kadekantine! Elke tweede en vierde donderdag van de maand eten we samen en praten we elkaar bij over de buurt of over een ander leuk of interessant onderwerp. Een buurtkok kookt en de buurt schuift lekker aan! Bekijk voor een overzicht van de komende Schaft-data onze Online Agenda!

Schaften aan de Schie
Schaften aan de Schie

Hoe werkt het?
Inloop vanaf 18.00u, eten vanaf 18.30u
Mee-eten kost € 4,50 p.p. (€ 2,- p.p. voor kinderen). Wel je eigen drankjes meenemen! Graag gepast en contant betalen.

Mee eten met ”De Schaft”?
Reserveren kan via mail: schaftenaandeschie@schiezicht.com of het contactformulier (geef wel even aan met hoeveel mensen je komt).
Er is beperkt plek en vol=vol, dus geef je tijdig op!

Over Schaften aan de Schie

Met Schaften aan de Schie bieden we lekkere, verse maaltijden in onze Kadekantine, bereid door onze vrijwillige buurtkoks: mensen uit de wijk (en soms ook daarbuiten) die van koken houden en die het af en toe (of vaker) leuk vinden om voor een grotere groep mensen te koken. Het menu varieert per keer want hangt af van de kok in kwestie: ouderwetse Hollandse stamppotbuffet, Turkse mezze, Indische rijsttafel, Baskische paella, Italiaanse pasta en nog veel meer, het komt allemaal voorbij in onze Kadekantine.

De ene kok houdt het bij een lekkere maar voedzame eenpansmaaltijd, een ander draait de handen niet om voor een driegangenmenu en weer anderen maken er een complete thema-avond van. De één kookt graag alleen, anderen staan liever met z’n tweetjes in de keuken. Het kan allemaal, bij ”De Schaft”.

Onze buurtkoks koken over het algemeen vegetarisch, met eventueel vlees of vis apart. Of er is zowel een vegetarisch als een vleesoptie. Ook zijn er koks die 100% vegan koken. Gemiddeld schuiven er zo’n 25 mensen aan. Elke Schaft sluiten we af met een lekker vers kopje koffie of thee.

Er is ook Koken met Kids: kinderen leren met verse ingredienten een lekkere maaltijd te koken, bijvoorbeeld pasta met zelfgemaakte tomatensaus of pizza waarbij zij zelf het deeg maken. Uiteraad onder begeleiding van een volwassene.

Een belangrijk doel van Schaften aan de Schie is het bij elkaar brengen van bewoners uit de buurt en zo bij te dragen aan de sociale verbinding in de buurt. Het is een prima gelegenheid voor buurtbewoners om elkaar te ontmoeten of om nieuwe contacten in de wijk op te doen.

Kijk voor komende edities van Schaften aan de Schie op onze Online Agenda of op onze Facebook en Instagram pagina’s!