Kookclub kadekantine
Kookclub Kadekantine

Heb jij liefde en passie voor (samen) koken? Ben jij een echte kookgek, gewoon nieuwsgierig, of heb je zin in een gezellige avond en wil jij er bij zijn? Dan ben je van harte welkom om een keer aan te sluiten bij onze Kookclub Kadekantine!

Kookclub Kadekantine

Hoe werkt het?
Voor deelname hanteren we een richtbedrag van € 5,- per persoon. Minder geven mag, meer doneren is altijd welkom, zodat we dit leuke initiatief ook kunnen blijven organiseren!
Af en toe organiseren we een grotere workshop met expert met bijbehorende hogere deelnameprijs. Dan vermelden we dat natuurlijk duidelijk van tevoren.
Heb jij een leuk idee voor de Kookclub Kadekantine? Laat het ons weten via mail: schaftenaandeschie@schiezicht.com, dan doen en denken we mee!

Wat voorbeelden

  • We verwerkten eerder kilo’s kweeperenoverschot (die anders ongebruikt waren weggegooid) tot heel veel porties dulce de membrillo, kweeperenlikeur en kweeperengelei
  • We organiseren regelmatig workshops Zelf Gezond Snoep Maken i.s.m. Zorgvrijstaat Rotterdam West: zelf snoep maken van lekker vers fruit, dus zonder extra toegevoegde suikers en kunstmatige kleurstoffen.
  • Zo hebben we zelf heerlijke schapenkaas leren maken i.s.m. Dakpark Rotterdam
  • We verwerken een flinke restpartij walnoten tot walnotenlikeur en walnotenpasta
  • Experimenteren met Vegan Misbaksels: uitproberen van vegan recepten voor cakes en taarten met allerlei smakelijke verrassingen als resultaat.
  • Zelf seitan leren maken èn natuurlijk lekker koken met die zelfgemaakte seitan
  • We gingen aan de slag met een overschot stoofperen en maakten daar ingemaakte peertjes, moes of chutney en zelfs perenwijn mee!

De Kookclub Kadekantine organiseren we op een laagdrempelige manier, met zoveel mogelijk eigen inzet en middelen, zodat kosten voor de workshops laag blijven en iedereen mee kan doen. Wil je meedoen, dan vragen we een kleine bijdrage in de kosten (o.m. voor de huur van de ruimte, de basismaterialen, etc) zodat het allemaal haalbaar blijft.

Kijk voor komende bijeenkomsten van onze Kookclub Kadekantine op onze Online Agenda of op onze Facebook en Instagram pagina’s!