Kadefestival
Kadefestival

In 2014 organiseerde Schiezicht het allereerste Kadefestival aan de Spangesekade. Het was meteen een doorslaand succes. In de twee jaar daarna wisten we onze activiteiten steeds meer te bundelen met die van bewoners en ondernemers uit de buurt. Samen met hen organiseerden we de volgende jaren nieuwe, succesvolle edities van ons Kadefestival.

Kadefestival 2018
Kadefestival 2018
Kadefestival 2018
Kadefestival 2018

Het Kadefestival groeide uit tot een vaste waarde in Delfshaven: een jaarlijks terugkerend evenement met als doel de plek, de lokale ondernemers, de bewoners en de vele verborgen initiatieven en talenten uit de wijk te laten zien.  Al die jaren trok het Kadefestival een trouw publiek die elk jaar weer genoten van het aanbod aan pop-, wereld- en klassieke muziek, creatieve workshops, kunst en theater, onverwachte ontmoetingen en natuurlijk de lokale ondernemersmarkt met al die fijne, mooie, lekkere, vaak handgemaakte producten en zelfgemaakte etenswaren uit alle windstreken.

©Look J. Boden Fotografie – Kadefestival 2018

©Shawn York – Kadefestival 2019

Na vijf succesvolle en mooie edities merkten we dat de organisatie van een zo’n jaarlijks terugkerend groter evenement als een festival toch teveel aandacht, tijd en energie van ons vroeg. Aandacht, tijd en energie, die we eigenlijk liever wilden besteden aan onze reguliere programma’s. Na de nodige afwegingen over en weer kozen we begin 2020 voor focus.

Focus op ons jaarprogramma, waar ontmoeting en verbinding tussen mensen centraal staat. Door samen te komen tijdens activiteiten rondom eten, creativiteit, kunst en cultuur. Zoals onze aanschuifmaaltijden Schaften aan de Schie en de Kookclub Kadekantine. En natuurlijk door andere partijen een plek te bieden voor activiteiten die bij ons passen. Zoals de Ouderensoos van Creatief Welzijn Senioren, de kunstzinnige activiteiten van Studio PuRRR en nog veel meer.

Het Kadefestival in de huidige vorm en omvang past daar helaas niet meer bij.

Daarom organiseren wij als Schiezicht in ieder geval geen Kadefestival meer.

Natuurlijk zullen we de Spangesekade blijven gebruiken als plek voor fijne buitenactiviteiten: lekker buiten eten of workshoppen in de zomer, misschien zelfs een klein Kadefeestje zo nu en dan. Maar we kiezen daarbij nu bewust voor een kleinschalige en intieme vorm, voor ontmoeting en verbinding tussen mensen.

Met gepaste trots kijken wij terug op vijf jaar Kadefestival en bewaren mooie herinneringen aan vijf onvergetelijke edities.