Cultuur Caleidoscoop
Cultuur Caleidoscoop

Vanaf 2014 tot en met 2019 organiseerden bewoners en betrokkenen bij Schiezicht allerlei activiteiten voor kinderen op de woensdagmiddag: knutselen, tuinieren, bewegen, spelletjes, taal, etc. Dat groeide uit tot een wekelijkse kinderactiviteit onder de naam Cultuur Caleidoscoop, waarbij steeds meer middagen werden ingevuld door andere bewoners, organisaties en sociaal/creatief ondernemers uit de buurt. Activiteiten vonden plaats in Schiezicht en langs de Spangesekade (voorheen ook op de Tuin aan de Dijk) of in de vorm van excursies naar andere plekken in de buurt. Zo waren er bijvoorbeeld uitstapjes naar de Speeldernis en de Belevenisboerderij.

Cultuur Caleidoscoop
Cultuur Caleidoscoop

Knutselmiddagen

Dit waren laagdrempelige middagen in de Kadekantine, als verlengde van de eigen huiskamer. Knutselmiddagen waren gratis toegankelijk voor kinderen uit de buurt en hadden tot doel een leuke en tegelijkertijd leerzame middagbesteding te bieden. Daarnaast is het ook een kennismaking met ‘’maken’’ en de kinderen die interesse tonen in ‘een trapje hoger’’ kunnen we doorverwijzen naar ons verdiepende programma of naar plekken elders in de wijk, zoals bijvoorbeeld Bouwkeet.

Themaworkshops

Hiermee boden we kinderkunst workshops met een meer cultuur-educatieve inhoud, waarvoor, afhankelijk van de inhoud en opzet, ook een kleine betaalde bijdrage per kind gevraagd kon worden. Dit kunnen workshops zijn op het gebied van kunstzinnige vorming, theater, muziek, natuur en milieu-educatie, voeding en koken, sport en spel. Deze workshops werden op één of meerdere middagen (als een serie) geprogrammeerd.

Bij deze laatste vorm workshops werkten we ook samen bij andere geschikte partijen op dit gebied zoals SKVR/Taalwerkplaats voor ‘’’Schrijfkids aan de Schie’’.

Voor Cultuur Caleidoscoop werkten we door de jaren heen samen met veel verschillende partners uit de buurt o.a.:  Groencoöperatie Delfshaven; Formaat Werkplaats voor Participatief Drama; Hottentotten TALENTEN tentoonstelling; Keukenboeren; Andijvie Natuurvoeding; Buitenplaats Spangen; Dakpark; Dots Design; Sports & Activity e.v.a.

Begin 2020 hebben we besloten om onze kinderactiviteiten stop te zetten. Of in ieder geval niet voort te zetten onder de naam ‘’Cultuur Caleidoscoop’’ in een wekelijkse frequentie. Onze focus ligt voor nu meer op het bieden van kinderactiviteiten rondom samen koken en eten, waarbij we ook actief ouders en andere partijen betrekken, zoals bij ons huidige programma Koken met Kids.