Overige projecten
Buurt Goud

Buurt Goud was een trainingstraject voor de nieuwe generatie organisatoren van culturele evenementen, waaraan jongeren uit Bospolder-Tussendijken konden meedoen. Buurt Goud had als doel om het verborgen potentieel van jongeren uit de wijk te ontsluiten, door hen door middel van een tweedelige training kennis te laten maken met het vak van (culturele) evenementenorganisatie.

Buurt Goud
Buurt Goud
Buurt Goud

In een reeks van 10 bijeenkomsten leerden de jongeren alles over welke kennis en skills je nodig hebt om een succesvol evenement te organiseren: van concept en voorbereiding, fondsenwerving en marketing tot en met de uitvoering en evaluatie. Ook was er een praktijkdeel met locatiebezoeken aan o.m. popfestival Metropolis, Podium Grounds, Theater Rotterdam, Theater Babel, Besouk, Kadefestival Delfshaven, Maaspodium e.a. Daarbij werd kijkje achter de schermen d.m.v. een rondleiding of een workshop of vrijwilligerswerk altijd gecombineerd met het bekijken van een voorstelling of optreden.

Ook organiseerde een groep enthousiaste en gemotiveerde deelnemers een eigen festival in december 2019: Westival in Theater Babel. Van A t/m Z door de jongeren zelf bedacht, ontwikkeld en ook geprogrammeerd en geproduceerd, onder begeleiding van twee sociaal ondernemers. Westival bood een totaalprogramma met een kinderprogramma, muziekoptredens, een theaterworkshop en een Cultuur Parade.

Buurt Goud was een concept/project van Dora Borst/Concept Circus, uitgevoerd onder de paraplu van Schiezicht. In 2019 kwam er met het vertrek van Dora naar het buitenland een einde aan Buurt Goud. Het concept werd verder doorontwikkeld door twee andere sociaal ondernemers tot Rise Up!!