Kadefestival

In 2014 organiseerde Schiezicht het allereerste Kadefestival aan de Spangesekade. Het was meteen een doorslaand succes. In de twee jaar daarna wisten we onze activiteiten steeds meer te bundelen met die van bewoners en ondernemers uit de buurt. Samen met hen organiseerden we de volgende jaren nieuwe, succesvolle edities van ons Kadefestival.

Overzicht projecten archief - Kadefestival
Overzicht projecten archief - Kadefestival
Tuin aan de Dijk
Herinrichting Spangesekade

Tuin aan de dijk

Tot en met het voorjaar van 2017 beheerde de Groencoöperatie Delfshaven (onder de paraplu van Schiezicht) de Tuin aan de Dijk.  Een stuk braakliggend (bouw)terrein aan de Mathenesserdijk (hoek van Duylstraat) in Delfshaven, dat door een gezamenlijk initiatief van bewoners en sociale-/groenondernemers werd getransformeerd tot een mooie, levendige stadstuin voor en door de buurt.

Cultuur caleidoscoop

Vanaf 2014 tot en met 2019 organiseerden bewoners en betrokkenen bij Schiezicht allerlei activiteiten voor kinderen op de woensdagmiddag: knutselen, tuinieren, bewegen, spelletjes, taal, etc. Dat groeide uit tot een wekelijkse kinderactiviteit onder de naam Cultuur Caleidoscoop, waarbij steeds meer middagen werden ingevuld door andere bewoners, organisaties en sociaal/creatief ondernemers uit de buurt.

Cultuur Caleidoscoop
Cultuur Caleidoscoop
Herinrichting Spangesekade
Herinrichting Spangesekade

Herinrichting Spangesekade

Vanaf 2009 werken buurtbewoners samen om invloed uit te oefenen op de plannen voor de herinrichting van de Spangesekade. In 2009 maakte Atelier Spangesekade (de voorloper van Schiezicht) een begin met het terug claimen van de kade met o.m. guerilla gardening, stoepkrijt-dromen en het plaatsen van de eerste, toen nog houten plantenbakken.

Buurt Goud

Buurt Goud was een trainingstraject voor de nieuwe generatie organisatoren van culturele evenementen, waaraan jongeren uit Bospolder-Tussendijken konden meedoen. Buurt Goud had als doel om het verborgen potentieel van jongeren uit de wijk te ontsluiten, door hen door middel van een tweedelige training kennis te laten maken met het vak van (culturele) evenementenorganisatie.

Buurt Goud
Buurt Goud
Rise Up!
Rise Up!

Rise Up!

Rise Up! is een ontwikkeltraject voor toekomstige cultuur- en sociale plannenmakers uit Delfshaven. Rise Up! richt zich daarbij op jongvolwassenen uit de wijk met een droom of ambitie om zelf een cultureel of maatschappelijk initiatief te starten of een programma te maken.