Worksop Vilten

28 november – Workshop Vilten

Vandaag organiseren we in samenwerking met het Dakpark Rotterdam een toffe workshop ”Zelf Vilt Maken van Schapenwol”.

Hoe maak je van geschoren wol een kleed waarbij de vorm van de vacht helemaal intact blijft? Dat doe je door de scheerkant van de vacht zo te bewerken met water en zeep dat de bovenlaag gaat vervilten en er een nieuwe “huid” ontstaat. Het resultaat: een prachtig kleed.

Deze schapenwol is afkomstig van een kleine schaapskudde: een lokaal, kleinschalig initiatief. Dus geen commercieel bedrijf. De schapen worden ook op verantwoorde wijze geschoren, een proces dat ook echt nodig is om te voorkomen dat het dier het te warm krijgt. De schapen zijn dan ook nog springlevend!

We werken i.v.m. corona op 1.5 meter afstand van elkaar en ieder aan eigen tafel en werkstuk. We bewerken geen hele vacht per persoon, maar ieder een deel. Daar kun je dan bijvoorbeeld een kussen van maken of een kruk mee bekleden.
De workshop wordt gegeven door Monique van Essen en is een samenwerking tussen Schiezicht en Stichting Dakpark Rotterdam.

Praktische informatie:
Wanneer: zaterdag 28 november,13.00 – 17.00u
Waar: Schiezicht Mathenesserdijk 272B | Spangesekade 176 Rotterdam
Kosten: €10,- p.p. Meer mag altijd!
Vooraf aanmelden (verplicht) via info@schiezicht.com, max. 6 deelnemers.

Na aanmelding ontvang je een Tikkie om vooraf te betalen, daarna is je deelname definitief (bij ziek zijn graag z.s.m. afmelden, dan kunnen we iemand van de reservelijst vragen te komen).

Bij dit alles geldt natuurlijk: houd je aan de coronaoregels, dus houd 1,5 m afstand van anderen en blijf thuis bij verkoudheidsklachten.

Bij binnenkomst en rondlopen vragen we je een mondkapje te dragen.