Schiezicht Klassiek Butter Quartet

3 oktober – Schiezicht Klassiek: middagconcert Butter Quartet

Schiezicht Klassiek en het Butter Quartet presenteert een bijzondere klassieke muziekmiddag!

Op zaterdag 3 oktober verzorgt het jonge strijkkwartet Butter Quartet twee concerten in onze Kadekantine: om 14.00 èn om 16.00 uur. Op het programma staan werken van componisten Haydn en Eybler. De toegang is GRATIS maar let op: reserveren is verplicht i.v.m. de coronamaatregelen. Wij zorgen natuurlijk als vanouds voor een lekker kopje koffie/thee en een stukje heerlijke versgebakken cake/taart.

Wanneer: zaterdag 3 oktober
Locatie: Schiezicht, ingang voor dit concert: Spangesekade 176

Aanvang
1e concert: 14.00 uur (welkom vanaf 13.30u)
2e concert: 16.00u (welkom vanaf 15.30u)

Toegang: gratis, een vrijwillige donatie wordt op prijs gesteld
Reserveren: VERPLICHT via: info@schiezicht.com
Geef bij je reservering aan voor welk concert je je aanmeldt en met hoeveel mensen je komt
Zeer beperkte capaciteit ivm de coronamaatregelen, dus wees er snel bij want VOL=VOL

Over het Butter Quartet
Het Butter Quartet bestaat uit Anna Jane Lester (viool), Chloe Prendergast (viool), Isabel Franenberg (viool) en Evan Buttar (cello). Dit strijkkwartet is gespecialiseerd in de historische uitvoering van vroege strijkkwartetten en brengt op een liefdevolle manier oude instrumenten en technieken samen in moderne vertolkingen van deze vroege werken.
Oorspronkelijk studiegenoten aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, bespelen de vier leden van het Butter Quartet nu de Europese podia. Het jonge kwartet is in 2019 toegelaten tot het prestigieuze Europese programma Eeeemerging+ voor jonge ensembles.
In andere woorden: Het Butter Quartet behoort tot de nieuwe generatie topensembles van de toekomst. Het is dus een buitenkansje om nu deze musici bij Schiezicht te kunnen zien optreden!