Zomerconcerten

22 augustus – Schiezicht Klassiek: Zomerconcerten

Schiezicht Klassiek: genieten van klassieke muziek op een hoog niveau in een informele sfeer. I.v.m. corona buiten op de Spangesekade en volgens de RIVM maatregelen.

Wanneer: zaterdagen 22 en 29 augustus, 13.30u inloop, 14.00u concerten
Aanvang: 14.00 (Inloop vanaf 13.30u)
Waar: Schiezicht t.h.v. Spangesekade 176
Aanmelden: VERPLICHT via: info@schiezicht.com (beperkte capaciteit en VOL=VOL)
Toegang: € 5,00 p.p. (volw) | € 2,50 per kind v.a. 3 jaar (vooraf betalen via Tikkie)

Zaterdag 22 augustus: Asako Ueda
Asako Ueda is een veelzijdig musicus: zij speelt barok viool, renaissance luit, vihuela en theorbo en ook nog renaissance en barok gitaar. Met haar ensemble IJ SPACE won zij meerdere prijzen o.m. de International Wassenaar Competition en Biagio Marini Competition. Ze trad op op veel internationale podia in Europa, Japan en Taiwan. Op 22 augustus speelt zij een programma voor luit en theorbo van 16e en 17e eeuwse componisten als Adrian Le Roy, Giovanni Girolamo Kapsberger en Robert de Visse.

Zaterdag 29 augustus: Ysaÿe Trio
Ysaÿe Trio bestaat uit Rada Ovcharova (viool), Emlyn Stam (altviool) en Willem Stam (cello). Het trio treedt regelmatig op binnen- en buitenlandse podia: o.m. Concertgebouw (Amsterdam), De Doelen (Rotterdam), Vredenburg (Utrecht) en bij het programma ‘Vrije Geluiden’’. Hun eerste CD verscheen op het label Dutch Record Company met opnames van Ysaye en Beethoven. Op 29 augustus speelt het Ysaye Strijktrio twee composities van Ludwig von Beethoven: zijn geliefde meesterwerk strijktrio Op. 3. en het humoristische duo voor cello en altviool ‘’ “Duet mit zwei obligaten Augengläsern”.

Let op:
Bij (zeer) slecht weer kunnen concerten geannuleerd worden.
Bij grote interesse bekijken we of er op de dag zelf een extra concert kan worden ingelast.
Houd onze website en social media goed in de gaten!

Last but not least:
Bij al onze activiteiten (zowel binnen en buiten) leven wij de coronamaatregelen na. Wij vragen al onze bezoekers dan ook zich aan onze corona huisregels te houden en onze aanwijzingen op te volgen. Ben je verkouden en/of heb je verkoudheidsklachten, dan vragen wij je dringend thuis te blijven.

Schiezicht Klassiek wordt mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam.